Ganache krémes torta

Ganache krémes torta
Kicsi fiam 6 éves szülinapjára készítettem

2012. november 23., péntek

Mézeskalács

A tuti bevált recept, már 3 éve mindig ezt készítem Karácsonykor, puha és finom:)

Hozzávalók:

76 dkg liszt
34 dkg porcukor
2 púpos kk szódabikarbóna
1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék 
5 dkg margarin
4 egész tojás
4 ek méz

Elkészítése:

Az egészet jól összedolgozzuk és 2-3 óra pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
Kiszúró formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapírt teszünk a tepsibe, és 1 ujjnyi távolságra rakjuk őket, 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt világos barnára sütjük őket.

Cukormáz:

1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és jól keverjük ki. (20 percig legalább)

Miután kihűltek már díszítem is és amikor megszáradt a cukormáz megy bele fém dobozba amibe sokáig eláll-na,de nem nálunk:) nincs ideje:)

tavalyi  előtti fotó:

ja igen ételfestékkel lehet szépíteni a mázat:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése